Dúlaságról

Mobirise

Sokszor megkérdezik tőlem, hogy mi is az a dúla, olyan mint a szülésznő?

Nem!
A dúla nem egészségügyi személyzet.  A dúla egy általában saját szülési tapasztalattal rendelkező asszonytársi segítő.

A várandósság, szülés, gyerekágy egy nő életében nagyon fontos időszakok. Életre szóló élményekkel, megtapasztalásokkal gazdagíthatnak, s ebben tud segíteni a dúla. Információt ad, tájékoztat, elgondolkodtat. Kíséri a várandósságot, ott van végig a szülésnél és segít a gyermekágyi időszakban. Segítő. A szülésnél jelen van, de háttérbe húzódik. Lelki támasz, egy simogatás, egy tekintet, egy borogatás, masszírozás, egy mondat, vagy éppen hallgatás, tudva, érezve, hogy mit szeretne a szülő nő. Ez a dúla.

Két szép szülésélménnyel a hátam mögött szeretnék másokat is hozzásegíteni ahhoz, hogy saját női erejüket megtapasztalva tudják világra hozni gyermeküket. Hogy a szülés ne csak a babához vezető „szükséges rossz”, fájdalommal teli, félelmetes esemény legyen, amelyen jobb minél hamarabb átesni, hanem egy pozitív élmény, ami gazdagít és erőt ad. 

Miben segíthetlek?

Várandósság alatt információkkal látlak el, válaszolok kérdéseidre, hogy még tájékozottabban tudjál döntéseket hozni a szüléseddel kapcsolatban. Beszélhetünk kételyeidről, aggodalmaidról, érzéseidről.

A szülés alatt végig veled vagyok, támogatlak testileg-lelkileg, felhasználva a dúlapraktikákat, melyek könnyíthetik a szülés nehéz időszakait.
A gyerekágy időszakában segítelek a szoptatásban, válaszolok a babagondozással kapcsolatos kérdéseidre.
Fontos, hogy találd meg azt a dúlát, aki iránt bizalommal tudsz lenni, ismerj meg akár több segítőt is, hogy a számodra legmegfelelőbb ember kísérhessen téged ebben a csodálatos időszakban.
Természetesen a te döntésed, hogy már a várandósság alatt választasz dúlát, vagy csak a szülésnél, vagy éppen a gyermekágy időszaka alatt igényelnél segítségét.

Tanfolyami helyszínek

Budapest II. kerület Garas utca 1.

Elérhetőség

Vig Mónika KIT ®tréner, dúla
kristonintimtorna@gmail.com
+36/20-960-4130

Made with ‌

Easy Website Builder