GYIK

Honnan tudom, hogy a Kriston Intim Torna® tanfolyamot tartó tréner valóban Kriston Andreánál sajátította el az oktatáshoz szükséges ismereteket és jogosult a módszer tanítására?

A www.intimtorna.hu oldalon megtalálhatóak a
Kriston Andrea engedélyével oktató trénerek

Mikor nem ajánlott a Kriston Intim Torna?

Szüléskor kontrakció alatt.
Veszélyeztetett terhesként, ha az orvos eltiltja tőle a kismamát.
Vérző mióma esetén, ha a mióma a tornára vérzéssel reagál.
Kismedencei rosszindulatú daganat esetén csak a kezelőorvos beleegyezésével.
Szülés, alhasi műtét után 6 hetet érdemes várni a tanulással. Ha valaki már elsajátította az intimtornát ezt megelőzően, akkor kimondottan előnyös ebben az időszakban a gyakorlás, mert elősegíti a gyógyulás folyamatát. 

Ha elmegyek a Kriston Intim Torna tréningre mindenki tudni fogja, hogy miért vagyok ott?

NEM! :)

A tréner beszél, a résztvevők hallgatják. A tanfolyam elején minden résztvevő kitölt egy kérdőívet, amely alapján a tréner mindenki számára összeállít egy egyéni gyakorlatsort. A kérdőív tartalmát csak a tréner ismeri meg és a tanfolyam végén vissza is adja azokat.

Kismamaként mikor lehet elkezdeni a  Kriston Intim Torna tréninget?

Ha a kismama nincsen szigorúan ágyhoz kötve, akkor a tréning elkezdhető és a torna végezhető. (Egyedül szüléskor, kontrakció alatt nem ajánlott.) A legnagyobb fejlődés az első 10 hét alatt következik be, ezért jó, ha még van 10 hét a szülésig, de később is hasznos a torna megtanulása és gyakorlása. A várandósság alatt kissé fellazulnak a szövetek, így nem lehet annyira érezni az izommunkát, ezért a legideálisabb a várandósság előtt elvégezni a tréninget és elkezdeni a gyakorlást, ezzel is felkészítve a gátizmokat a megnövekedő igénybevételre.

Milyen felszerelés szükséges?

Valamilyen kényelmes öltözék, nagyon lezser nadrág, ami nem szoros sem a combnál, sem a hasnál, sem a gát területén. Cipő nem szükséges, zokniban tornázunk. Mivel földön ülünk és nem végzünk kimelegítő mozgásokat, így fázósabbaknak célszerű hozni egy hosszúujjú felsőt. A helyszínen vannak polifómok, takarók, papucsok, így ezekről nem kell gondoskodni.

 Kriston Intim Torna tanfolyamról

A tanfolyam egyik része, hogy tornázunk, de ez nem egy fárasztó, izzasztó jellegű tevékenység. Ezen kívül a tréner nagyon sok információt elmond a témával kapcsolatban, történeteket mesél. Közben lehet pihenni, elmélkedni. Vannak szünetek, igazodunk a résztvevők igényeihez. Van mód kérdezni és minden óra után írásos anyagot kapnak a résztvevők a tanult mozgásanyagról .

Van lehetőség kérdések feltételére a tanfolyamon?

A rendelkezésre álló idő függvényében lehetőség van a tréning végén, szünetben, illetve telefonon vagy e-mail-ben a tréning előtt, alatt, vagy azt követően is.

Honnan fogom tudni, hogy jól csinálom a gyakorlatokat?

Először a testérzetet erősítjük fel. Ha már érzékelhetővé válik az adott izomterület, a mozgás is ellenőrizhető lesz.

Menstruáció alatt, betéttel, tamponnal is megtanulhatom az  Kriston Intim Tornát?

Igen

A mozgás tanulása nem függ attól, hogy éppen betétet vagy tampont használunk, legfeljebb az érzetek kicsit enyhébbek.

Sor kerül valamilyen eszköz használatára a tanfolyamon?

Nem, sem külső, sem belső eszközt nem használunk. 

Honnan lehet tudni, hogy a  Kriston Intim Torna tényleg fejleszt?

Kórházi körülmények között, egy orvosi team-ben mérések sorozata lett elvégezve. (A mérés egy urodinámiás mérőeszközzel, hüvelyben történt, mérve annak szorítóerejét.) A mérés átlaga az lett, hogy 10 hetes gyakorlás után a hüvely szorítóereje 132 %-ot fejlődött.

Milyen eredmény várható a  Kriston Intim Tornától?

Biztos, hogy lesz fejlődés,

de nem lehet előre megmondani, hogy mennyi. Függ a tünet súlyosságától, attól, hogy a tornát mennyire sikerül rendszeresen végezni, hogy a szokásáthangolás elemeit mennyire sikerül beépíteni a mindennapokba, s hogy mennyire erős a kötőszövet.

Tanfolyami helyszínek

Budapest 2. kerület, Garas utca 1. (a Széll Kálmán térnél)

Elérhetőség

Vig Mónika Kriston® Tréner, dúla
kristonintimtorna@gmail.com
+36/20-960-4130

Free AI Website Creator