Mobirise

Minden amit a Kriston Intim Tornáról tudni kell

A Kriston Intim Torna® egy magyar módszer, kidolgozója Kriston Andrea. Az intimtorna nevet Kriston Andrea kreálta, és 2004-től Kriston előtaggal használja. Kriston Andrea oldala az intimtorna.hu oldalon érhető el.
A Kriston Intim Torna® (KIT): "Az alhas egészségét szolgáló egészségnevelési módszer,mely a medencefenéken elhelyezkedő harántcsíkolt izmok testtudat-fejlesztő, karbantartó tréningje a kontinencia képességének fokozására, a szexuális egészségért és a medencei szervek megfelelő helyzetének megtartása érdekében, nők, férfiak, gyerekek számára, prevenciós és önrehabilitációs céllal. A szervvédelem érdekében a tréning során végzett szokásáthangolás segítségével lehetővé válik a medencei szervek működésének hatékonyabbá tétele, illetve az alhasi szervek pszichoszomatikus elváltozásainak felismerése." Családorvosi Fórum/Kriston Andrea

Kriston Andrea így ír a tanfolyamról:

"Más gáti szövetekre irányul módszerektől jelentősen eltér az általam kreált program. A név -intimtorna- megtévesztő. A foglalkozás nem csupán tornagyakorlatokat tartalmaz, hanem ismereteken, történeteken keresztül, önmagunkra való nagyobb rálátással lehetőségünk van meglátni azt a forgatókönyvet, mely segítségével létrehozzuk az elváltozásaink nagy részét. A test és a lélek nem választható el, így a foglakozáson is teljességünk lesz munkáltatva."

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Nagyon sok információ átadását, hogy jobban megérthessük a folyamatokat, hogy jobb rálátásunk legyen az elváltozások mögött zajló történésekre, ezen túl a szokásaink áttekintését és tornát a rejtett izmainkkal.

Gátunkon is vannak akaratlagosan mozgatható izmaink, melyeknek jóformán a létezéséről sem tudunk, természetesnek tartjuk megfelelő működésüket amíg nincsenek problémáink, viszont az elgyengülésükkel járó tünetek nagyon is érzékenyen érinthetnek minket, erőteljesen befolyásolhatják életminőségünket.

A Kriston intim torna tréning időtartama 12 óra. A tanfolyam elején minden résztvevő kitölt egy kérdőívet, amely alapján a tréner mindenki számára összeállít egy egyéni gyakorlatsort. A kérdőív tartalmát csak a tréner ismeri meg.

Az intim torna tanfolyam során előbb egyszerűbb, majd összetettebb gyakorlatok révén megtanuljuk tudatosan mozgatni, edzeni a különböző gátizmokat. A KIT segítségével áttekintjük szokásainkat, megpróbáljuk áthangolni őket, annak érdekében, hogy alhasi szerveink egészségét és gátizmaink erejét megőrizzük. A gyakorlatokon kívül a Kriston intim torna szerves része, hogy foglalkozunk a testi tünetek mögött húzódó esetleges lelki történésekkel, nőiségünk történetével, hogy jobban megismerhessük magunkat, ránézhessünk problémáink hátterére.

Mobirise

Kinek ajánlott az intim torna? Mindenkinek, akinek GÁTja van!

Jó elvégezni a Kriston intim torna tanfolyamot akkor is, ha nincs semmi problémánk, de fontosnak tartjuk, hogy jó karban tartsuk izmainkat, megerősítsük női önbizalmunkat. Ajánlott akkor is, ha fel akarjuk készíteni a gátunkat egy nőiségünkkel együtt járó változásra (várandósság, szülés, menopauza) és különösen ajánlott akkor, ha tünetekkel küzdünk.

Érdemes elkezdeni a Kriston intimtornát:

· ha gyengült a húgycső (tüsszögés, köhögés, szökdelés során elcseppenő, elfolyó vizelet - stresszinkontinencia esetén)

· ha gyengült a hüvely (tágabbá vált, időnként víz, levegő áramlik bele)

· ha gyengült a végbél záróizma (szél-, székletmegtartási nehézségek esetén)

· aranyér megléte esetén

· a megfoganás elősegítéséért

· szülésre való felkészülésként

· szülés után, a lányosan fiatalos gátért

· a szexuális élet izgalmasabbá tételéért

· a változókorra való felkészülésként

· menstruációval kapcsolatos problémák esetén

· alhasi szervek süllyedése esetén (Hólyagsérv (cystokele), húgycsősérv (urethrokele), végbélsérv, végbél előreesés (rectokele, descensus ani), méh süllyedése, előreesése (descenzus uteri, prolapsus uteri), hüvelyfal süllyedése (enterokele))

· alhasi műtétek előtt és után a gyorsabb gyógyulásért

(Az intim torna tanfolyamon szó esik többek között: várandósság, terhesség, szülés, gyerekágyi szakasz, menopauza, meddőség, fogamzás, nehéz megfoganás, gátvédelem, orgazmus, menstruációs zavar, inkontinencia, székrekedés, aranyér, szeméremtájéki visszértágulat, szex, menstruációs fájdalom, menstruációs görcs, gátizom torna, örömtelibb szexuális élet, libidó, orgazmuskézség, PCO, endometrózis, mióma, hólyagsüllyedés, méhsüllyedés, végbélsüllyedés,(hugycsősérv, végbélsérv), gyulladási hajlam, ismeretlen eredetű alhasi fájdalom, ciszta, hüvelygyengeség, levegő áramlik a hüvelybe, víz kerül a hüvelybe, sürgető vizelési inger, urge inkontinencia, stresszinkontinencia)

Tanfolyami helyszínek

Budapest II. kerület Garas utca 1.

Elérhetőség

Vig Mónika KIT tréner, dúla
kristonintimtorna@gmail.com
+36/20-960-4130

Made with Mobirise site maker